Vannkvaliteten

Løper jeg noen risiko ved å bade her?

Et blått flagg på en offentlig badestrand signaliserer at vannkvaliteten er ok. Du kan være beroliget. Strenge internasjonale krav må innfris før noen får lov til å heise flagget.

 Beachcomber ute massasjebadSkal ditt massasjebad innfri kravet til vannkvalitet, er det nødvendig å ha gode rutiner for å desinfisere. Be leverandøren analysere en vannprøve fra ditt massasjebad. Men før du i det hele tatt kjøper: Få bekreftet om vedkommende har et eget databasert analyseprogram til rådighet slik at intet blir testet på slump. Testen vil gi deg svar på hvordan du må dosere for at vannet alltid skal være krystallklart og innbydende. Alt i forhold til størrelsen på badet og valg av kjemikalier.

Be samtidig om referanser. Nøy deg ikke med én eller to. Vilje og evne til å yte service etter salgstidspunkt i form av programmer som tar hensyn til både hygienekrav og økt risiko for korrosjon i pumper, er vesentlig.

Foruten gode rutiner for desinfisering er et effektivt renseanlegg av stor viktighet. Valg av filter og gjennomstrømning av vann står da sentralt. Sirkulasjonspumpen må være av en type som renser vannet kontinuerlig       - 24 timer i døgnet. Siden pumpen skal være i drift hele tiden, er det  avgjørende at den er lydløs. Noe annet vil du bare irritere deg over.

Et ozon-anlegg bidrar positivt til krystallklart vann og bedre hygiene. Samtidig reduseres behovet for kjemikalier. Når anlegget beviselig forbedrer noe så sentralt som vannkvaliteten, gjør du smart i å kjøpe av en leverandør som har tatt dette inn over seg. Hos en slik leverandør vil ozon-anlegget være inkludert i prisen fordi det er en essensiell del av løsningen.               Clear Tech TM er et vannbehandlingssystem som er basert på ultrafiolett lys.  UV lys dreper bakterier og gjør det lettere å sikre den beste vannkvaliteten. Behovet for kjemikalier blir redusert og systemet kan leveres på de fleste modeller mot en tilleggskost.

For å sikre god hygiene tapper du fra tid til annen ut det brukte vannet og rengjør grundig før du fyller opp med nytt. Må du fjerne de siste literne med pøs? Ja, det risikerer du hvis du overser denne viktige detaljen: Hvor er sluken plassert? Sluken skal sitte på det laveste punktet - i bunnen av badet.
Beachcomber of Norway AS


HÃ¥nestangen 9
4635 Kristiansand S

Email: